TETŐTÉRI GYEREKSZOBA CSÚSZDÁVAL

Csúszda? Tetőtéri gyerekszoba?

avagy mi van a tükör túlsó oldalán?

A gyerekszobák tervezése kedves megbízás, ugyanakkor nem kis kihívás jól megoldani. A tetőtéri helyszín is  a bonyisabb feladatok közé tartozik, ezért duplán örültem neki.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas, északi tájolású terasz. Már nincs, úgy beépítettük, mint a sicc.

Az ikrek, akikben tombol az egészséges energia, nem is sejtették, mi vár rájuk, hisz még csak kis totyisok voltak. A végén azt is elárulom, mit szóltak, amikor meglátták a mesebirodalmat 🙂

A tervezés egyik furcsasága  a szoba közepén álló  oszlop volt, ami a tetőgerendát

támasztotta alá, ezért nem nyúlhattunk hozzá. A ferde tetősík és a hosszúkás forma is behatárolta a lehetőségeket – látszólag. Bizonyos szempontból könnyebbséget jelentett, hogy nem itt van a kicsik közös hálószobája, így csak a „játszótér” funkcióra koncentrálhattam.

Engem a nehéznek tűnő feladatok kimondottan inspirálnak, felvillanyoznak, hogy vajon mit lehet belőlük kihozni, az ősz hajszálaimra meg ott a hajfesték (meg a MasterCard 🙂 ). Figyelembe kellett vennem a tervezés során, hogy a nagyméretű tetőteret pár év múlva  kétfelé  kell osztani, amikor a gyerekek iskolába mennek és külön szobára lesz igényük. Ezért úgy terveztem meg, hogy az elektromos csatlakozások eleve két külön szobához legyenek alkalmasak.

Nü, kész a terv egyik fele,  ekkor jött a látványos rész.
A játékoknak és a ruháknak szekrények kellenek. Csináljunk a hátrányból előnyt: az oszlopot körbeépítettük bútorral, amit várnak álcáztunk, az egyik oldalon kialakított kuckó mellett még egy csúszda is elfért, így rossz idő esetén sem kell lemondani a kert nyújtotta mozgási lehetőségről.

A gyerekek előszeretettel firkálják össze az üres falakat, de itt nem estek kísértésbe, mert a rajzhoz külön asztalkánál van lehetőségük, a falakra meg egy ügyes dekorfestő csodavilágot pingált.
A szülők eredetileg kinéztek egy tüneményes gyerektapétát, csakhogy a ferde tetősík és a függőleges oldalfal miatt ugrott... nem lehetett összeilleszteni, nagyon béna lett volna. Meg átlagos.  Viszont a tapi arra inspirálta a festőt, hogy a hangulatát és mintavilágát odavarázsolja.

A fali tükör is remek móka,  nagyon trükkös, elsőre  - mondhatni - láthatatlan. Na de nem a fiúknak! Előtte állva illegethették magukat, kedvükre bohóckodhattak. Az üveges mestert is megihlette a szoba kedves hangulata, ezért az üveg visszájára a dekorfestővel felvitette a mintát, utána foncsorozta be, így a festés nem sérül meg Így a tükör pedig festménnyé avanzsált, szinte észrevétlenül beleolvadva a berendezésbe.

A kicsik nyugodtan leülhettek a földre is, amire méretre készített, egyedi gyapjúszőnyegekkel borítottunk be. A függönyök szintén természetes anyagból készültek, napsárga színükkel kellemes hangulatot kölcsönöznek a szobának.

A mennyezetre kis kockalámpákat szereltünk, amik szinte észrevétlenül olvadnak az összképbe, nem akartuk, hogy tobzódó minták, gyerekes lámpák borítsanak mindent. Itt is igaz a mondás: „a kevesebb a több” – főleg azért, mert ez a „kevesebb” jobb.
Még valami: nem kell kétszer venni a lámpákat (amikor már ciki a dedós), nem kell kétszer fizetni a szerelésért.

Hogy tetszik a házikó, szekrények és a csúszda? Még saját trezorokat is kaptak a kincseiknek.

Amikor hazajöttek délután,  a meglepetéstől először meg sem tudtak szólani, na de aztán bevetették magukat az élvezetekbe, izgalmában az egyikük megharapta a másikukat 😀 Azt sajnálom csak, h nem volt nálam kamera... kellett volna.

Egy ilyen környezet valódi gyerekparadicsom,  kértem a szülőket, hogy fogadjanak örökbe,  innen haza sem akar menni, aki belép 🙂

 

kuckó és csúszda

kuckó és csúszda

trükkös tükrös és asztalka

trükkös tükrös és asztalka

gyerekvár macis csúszdával

gyerekvár macis csúszdával

matróz macis gyerekháló

matróz macis gyerekháló

infrás piszoár gyerek WC

infrás piszoár gyerek WC

Gyerekfürdő ikermosdóval

Gyerekfürdő ikermosdóval

 

No Comments Yet.

Leave a comment