HOGYAN DOLGOZZUNK LAKBERENDEZŐVEL?

Lakberendezővel dolgozni már rég nem az "úri huncutság" kategória

Munkád mellett, ráadásul más szakmában dolgozó emberként sokszoros energiádat őrli fel az építkezéssel vagy átalakítással való foglalkozás? Rendkívül nagyra értékelem folyamatos erőfeszítéseidet, hisz  számtalanszor megtapasztaltam a saját  bőrömön, mekkora falat ez, mielőtt ezt a szép és nem ritkán küzdelmes szakmát választottam.

Ami a lényeg: az egész folyamatot össze tudom hangolni  és levezényelni a kivitelezőkkel, a megrendelések beérkezésével, kiszállításával, és beépítésével. De leginkább csak akkor, ha már a kezdetektől a kezemben van a karmesteri pálca. Most ijesztgetlek?  Így is nézhetjük. Párszor volt már szerencsétlenségem  a tulaj által netről találomra kiválasztott - mint utóbb kiderült - Mekk Mesterekkel kínlódni. Lehet, hogy hallottál már ilyenekről? Mindekinek rémálom kategória.

Ha rám bízod ezeket a feladatokat, kevesebb úttal fogsz tartozni az ördögnek is.
Speciális szaktudásom segítségedre lesz abban, hogy olyan otthonod legyen, ami szép, teljesen megfelel az életvitelednek, örömöt okoz minden nap és ahová büszkén meghívhatod a rokonaidat, barátaidat, tudván, hogy ők is jól érzik majd Nálad magukat.

Anyagilag sem rokkansz bele

Mindezt úgy is el lehet ám érni, hogy anyagilag sem rokkansz bele, kereten belül lehet tartani a kiadásokat, ha ennek érdekében olykor kompromisszumokat is kell kötni. Ehhez viszont alapos előkészítés  és tervezés kell.

Hogyan legyél képben?

Az alább felsoroltak szem előtt tartása segít folyamatosan képben lenni a tervezési, építési/felújítási- és lakás dekorálási munkák folyamán, hogy pozitív élményként éld meg ezeket.

Magyarul élvezd az egészet 🙂

Továbbra is kutathatsz,  kutass is, ha van kedved és időd, energiád.
Mindenképpen hasznos, ha minél több terméket látsz. Mind az Interneten, mind a forgalmazóknál tett felfedezések és tájékozódás segíteni fog abban, hogy lépést tarthass az aktuális irányzatokkal, vagy csak egyszerűen megtaláld a megfelelő "lakás-hozzávalókat".  Én ebben is minden lehetséges módon segítséget nyújtok, mindig a Te érdekeidet szem előtt tartva.

Legyél tudatában  annak is, hogy a végső döntéseket Neked kell meghoznod, de a segítségemmel ez számodra sokkal egyszerűbb és spkkalta stressz-mentesebb lesz, mintha szakértő segítség nélkül, egyedül kellene mindenben döntened.

Kommunikáljunk egyértelműen

A lakástervezés sikerének kulcsai az elképzelések érthető megfogalmazása és a tervek elkésztése. A Neked átadandó tervdokumentációmban konkrétnak kell lenniük a kiválasztott falburkolat- vagy festékmintáknak, termékmintáknak, határidőknek, tartalmaznia kell vázlatokat, látványterveket, alaprajzi változatokat és falnézeteket, esetleg fotókat (ha ezeket a szerződésünk is tartalmazza). Magyarán azonnal szólj, ha meggondoltad Magad, például mégis más színt/tapétát/bútort szeretnél, mint amiben megegyeztetünk.

Minél hamarabb mondd el kétségeidet, kérdezz rá arra, ami aggaszt, csak ez segíthet abban, hogy ne kelljen felesleges és költséges változtatásokat végezni a későbbiekben.

Koncentrálj Te is

Ha az egész ház egy projektként való kezelése kezdetben nyomasztóan soknak tűnik, válasszunk ki egy szobát, amin keresztül megismered, hogy a tervezési folyamán milyen döntést igénylő lépéseket kell megtenni majd az én segítségemmel. Rangsorold az elképzeléseidet azokra a helyiségekre koncentrálva, amelyek Neked a legfontosabbak. Segítséget jelent ez is az első néhány találkozáskor.

Maradj rugalmas

Némelyik termék nem kapható meg rögtön, ezért várni kell, amíg megérkezik vagy elkészül, időnként a vállalkozók sem tudnak azonnal kezdeni és néha előfordul, hogy a szokásos munkák is csúszhatnak előre nem látható okok miatt. Az ilyen eshetőségek tudatában kell belefogni.

Törekszem arra, hogy maximálisan jól informált legyek, képzem magamat, ez a záloga annak, hogy kreativitásommal átnavigáljalak az egész folyamaton, segítek az aggodalomra, idegeskedésre okot adó tényezőket minimumon tartani.

Kérdés-e, hogy érdemes rám bíznod otthonod tervezését és a kivitelezés lebonyolítását?!
Első nekifutásra kérhetsz csak tanácsadást is, kóstolónak.

Egy beszélgetést, üzenetváltást megér, ugye?