OTTHONT KREATÍVAN

Ki tudná jobban, hogyan alkothatunk meg egy otthont kreatívan, mint mi, képzett lakberendezők

Stílus? Dizájn? Nagyon elterjedt a design szó használata, ám nem mindenki tudja, mi is ez valójában: a ?dizájn? és ?dizájnos? egyrészt a célszerű, puritán, elegáns formavilág, másrészt gyakran az extravagancia és luxus szinonimájaként jelenik meg, lényegében nem más, mint a kultúra technológiai és emberközpontú szempontjainak egyensúlya, célja, hogy mesterséges környezetünkön belül hozzájáruljon az élet minőségének javulásához.
Magyarán az a cél, hogy szép, jó és kényelmes legyen.

Egy pohár rozé és a kreatív dekorglett esete

Ez az otthon fekete-fehér-lilás színekre lett hangolva.  A fekete laminált padlón a híres reneszánsz gondolkodó Machiavelli gondolatait olvashatjuk. Nézd csak! Vizes vágóval vágták ki a formáját - és a fehér negatívját is. A Parador padló minőségére jellemző, hogy másfél órát állt a vízben és semmi baja. Azóta sem. A falakat a fotel mögött bőrhatású tapéta borítja, rajta iparművész üvegfestménnyel.  A fehér  komód mögött LED-es világító fugával dekorált rózsamintás csempe, a gyönyörű és ergonomikus norvég bőrfotel mögött dekorlettes falfestés van.
Emese kolléganőm egy pohár rozé lazító hatása után a nagy fogú fésűmmel mintázta a glettet, erre került a fémesen csillogó rozé falfesték. Hiába no, rozét a rozéhoz 🙂
A varázslatos Hüppe kabin falát különlegesen elegáns csempével dekoráltuk a pengefal másik oldalán is. Ide kerültek a Laufen cég különleges Mimo szaniterei.

LEDEK MINDENÜTT
A mennyezeten csillagos égbolt, aminek a fényei az állólámpa búráján visszacsillognak. Tom Dixon különleges, Mirror Ball állólámpája teszi fel az i-re a pontot.

KREATÍV OTTHONBA KREATÍV KONYHÁT!
A konyhában folytatódik a varázslat. A Miele készülékek és a Bányai Bútor határozzák meg a minőséget és a látványt. Itt is a fehér-fekete-lila dominál, Corian és bőrhatású bevonat vonzza a szemet a különleges bárpulton is.  A magas szekrényt hidegfehér LED-del világítottuk meg, mert az üveget (és a fémet, követ) ez a színhőmérséklet emeli ki a legjobban. Egy zárt ajtós takarítószekrény is került a borhűtő, a nagyhűtő, mosogató blokk és üveg vitrin mellé, hisz a lakberendező erre is odafigyel. 😉

Te milyen színharmóniát szeretnél magadnak?

This slideshow requires JavaScript.

 

Fotók: Visontai Márton