DIZÁJN LAKÁS TETŐTÉRI GYEREKSZOBÁJA

GYEREKSZOBA A TETŐTÉRBEN

A gyerekszoba tervezése kedves megbízás, ugyanakkor nem kis kihívás jól megoldani, főként akkor, ha ikrekről van szó, akiben tombol az egészséges energia.

A tervezés egyik furcsasága az volt, hogy a szoba közepén áll egy oszlop, ami a tetőgerendát támasztja alá, ezért nem nyúlhattunk hozzá. A ferde tetősík és a hosszúkás forma is behatárolta a lehetőségeket - látszólag. Bizonyos szempontból könnyebbséget jelentett, hogy nem itt van a kicsik közös hálószobája, így csak a játszótér funkcióra koncentrálhattam.

 

 

Engem a nehéznek tűnő feladatok kimondottan inspirálnak, felvillanyoz, hogy vajon mit lehet belőlük kihozni, az ősz hajszálaimra meg ott a hajfesték. Figyelembe kellett vennem a tervezés során, hogy a nagy teret pár év múlva majd kétfelé osztjuk, amikor a gyerekek iskolába mennek. Ezt úgy oldottuk meg, hogy az elektromos csatlakozásokat ennek megfelelően telepítettük, és a későbbi falazáshoz a szerkezetet eleve ehhez alakítottuk, azaz megvan a terv az átalakításra.

Természetesen a falfestmény is más lesz majd, addig viszont kellemes látványával, szín- és formavilágával mesés látványt nyújt a gyerekeknek.

A játékoknak és a ruháknak szekrények kellenek. Csináljunk a hátrányból előnyt: az oszlopot körbeépítettük bútorral, amit várnak álcáztunk, az egyik oldalon kialakított kuckó mellett még egy csúszda is elfért, így rossz idő esetén sem kell lemondani a kert nyújtotta mozgási lehetőségről.

A gyerekek előszeretettel firkálják össze az üres falakat, de itt erről szó sincs, hiszen egy ügyes dekorfestő az én ötletem alapján jópofa dekorációt varázsolt nekik, a végén színtelen lakkal átkente a felületet, ezért le is lehet törölni, ha összemaszatolódna a műalkotás. A rajzhoz külön asztalkánál van lehetőségük.

A tükör remek móka, előtte állva illegethetik magukat a srácok, kedvükre bohóckodhatnak. Az üveges mestert is megihlette a szoba kedves hangulata, ezért az üveg visszájára a dekorfestővel felvitette a mintát, így a festés nem sérül meg. A  tükör pedig festménnyé avanzsált, szinte észrevétlenül alkalmazkodva a berendezéshez.

A kicsik nyugodtan leülhetnek a földre is, amit méretre készített, egyedi gyapjúszőnyegek borítanak. A függönyök szintén természetes anyagból készültek, napsárga színükkel kellemes hangulatot kölcsönöznek a szobának.

A mennyezetre kis kockalámpákat szereltünk, amik szinte észrevétlenül olvadnak az összképbe. Nem akartuk, hogy tobzódó minták borítsanak mindent. Itt is igaz a mondás: a kevesebb a több, főleg azért, mert ez a kevesebb jobb.

Méretei folytán a gyerekszoba alkalmas arra is, hogy zsúrokat rendezzenek a kis barátoknak, akik itt is alhatnak, ha több napra érkeznek, így igazi ünnep itt az élet.

 

Comments are closed.