RUSZTIKUS BOROZÓ OTTHON

Mi az a szép  krumploid  és hogy jön ez össze a rusztikus borozóval?

Mintha egy krumplit rajzoltak volna körbe, olyan formájú volt a borozóvá átalakított helyiség alaprajza.

A falakat bontott tégla borította és volt rajta két - bizonytalan kinézetű, eltérő méretű falfülke. Az előző tulaj lomtárnak használta a pincét, nem látta meg a benne rejlő lehetőséget.
Vagy nem volt lakberendezője, akivel kitalálták volna, mi mindent lehetett volna kezdeni vele?

Rusztikus borozóhoz finom borok illenek

Az új lakók imádják és gyűjtik a minőségi borokat, kedvelik a társasági életet, így egyértelmű volt, mi legyen a "krumpli" sorsa.  Az alaprajzot és a falakat persze nem  tudtuk megváltoztatni, de az én  specialitásom a hátrányból előny kovácsolása.

Sok-sok palack szép és átlátható elhelyezése okozott némi fejtörést, de épp ez benne a jó. A bortárolás nem egyszerű, komoly követelményei vannak, nem olyan, mint egy könyvespolc, pedig én azt is mindig nagy műgonddal tervezem meg .

Megfogtam az egeret, beindítottam a CAD-programot,  ezután következett néhány élvezettel átdolgozott éjszaka.
Tudod, miért szeretek éjjel tervezni? Mert amikor mindenki más alszik, a kreatív ötletek nálam tolakszanak 🙂

A megbízók elmondták, körülbelül hány palackot, hány és milyen típusú poharat, borozáshoz használatos kelléket helyezzünk el a polcokon, fiókokban. Többszöri méretezés, matekozás,  ötletelés, több változat megtervezése után megint összeültünk, hogy melyik tervem legyen a végleges.
Következett az elrendezéshez igazított világítási terv, bútortervek,  színek,  anyagok, lámpák,  párhuzamosan az árajánlatok bekérése, egyeztetés a kivitelezőkkel, aztán belevágtunk.
Az eredeti állapotot, a folyamatot és a végeredményt nézd meg a képeken a MUNKÁIM menüpontnál.

Neked mit tervezhetek?

No Comments Yet.

Leave a comment